Χρωστούμενα Δεκεμβρίου και υποσχέσεις πήραν χθες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης συνάντησε τελικά την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ που πραγματοποίησαν χθες 4ωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον αναπληρωτή υπουργό διάφορα αιτήματά τους και έλαβαν και κάποιες διαβεβαιώσεις... Μεταξύ αυτών που κέρδισαν από την χθεσινή κινητοποίηση ήταν να δοθεί εντολή για άμεση πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2015.

Ο κ. Πολάκης αφού άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, δεσμεύτηκε για την άμεση ικανοποίηση κάποιων εξ’ αυτών, ενώ για τα υπόλοιπα, εξήγησε ότι το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες, «οι οποίες θα λύσουν οριστικά τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο».

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προμήθεια καινούριων ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, ενώ δεσμεύτηκε να εξεταστεί τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου όσο και από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, το αίτημα των εργαζομένων να έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών θέσεων ανά περιφέρεια οι αιτούντες μετάταξη ή απόσπαση.

Τέλος, για το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων αμοιβών προσωπικού ΕΚΑΒ, για τον μήνα Δεκέμβριο 2015, έχει ήδη δοθεί εντολή στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, για άμεση διευθέτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν