Χρυσά…γεύματα αξίας 130.000 ευρώ στο νοσοκομείο «Α.Συγγρός»! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να δηλώνει ότι δεν είναι ώρα το δημόσιο να αυξήσει τις δομές του αλλά να τις μειώσει, την ίδια ώρα όμως φαίνεται ότι ιδιωτικές εταιρείες αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αν.Συγγρός.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για λόγους …οικονομίας, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδιωτικές εταιρείες αλωνίζουν στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Α.Συγγρός καταγγέλλει μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση όπου το νοσηλευτικό ίδρυμα δίνει «υπερδιπλάσιο ποσό, 130.000 ευρώ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες», τη στιγμή που θα μπορούσε με λιγότερα από τα μισά χρήματα, να είχε προσλάβει το αντίστοιχο μόνιμο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για σκάνδαλο αφού επισημαίνουν ότι έχουν καταγγείλει το γεγονός στο υπουργείο Υγείας εδώ και πάνω από έναν μήνα «και το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Το Σωματείο καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομία στα Νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρίες.

Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός κος Α.Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας , με κύριο επιχείρημα πως είναι η λιγότερο κοστοβόρα. Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγριεμένη τρόικα για διαθεσιμότητες! Πόσοι θα μετακινηθούν στην Υγεία

«Ρολά» κατεβάζει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία –δομές υγείας

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 7 Νοεμβρίου!

Απίστευτο! Νέες τριτοκοσμικές σκηνές: 10 ασθενείς σε έναν θάλαμο σαν τις σαρδέλες στον Ευαγγελισμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν