Χωρίς προνοιακό επίδομα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες δικαιούχοι!

  • Iatropedia
Στον αέρα βρίσκεται η απογραφή των προνοιακών επιδομάτων που ξεκινά την1η Φεβρουαρίου επισήμως, καθώς ο κρατικός μηχανισμός είναι ανέτοιμος να ανταποκριθεί στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους που θα σπεύσουν στα ΚΕΠ για να εξυπηρετηθούν.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει προειδοποιήσει ότι όποιος δεν απογραφεί μέχρι τις 16 Μαρτίου θα χάσει το προνοιακό του επίδομα, δεν φαίνεται όμως να έχει φροντίσει να λύσει τα διαδικαστικά προβλήματα.

Ενώ η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι η απογραφή θα γίνει στα ΚΕΠ όλης της χώρας, τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών υπολειτουργούν αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων και ήδη καταγράφονται ουρές.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αν θα προσέλθουν οι 200.000 έλληνες που λαμβάνουν επίδομα για να απογραφούν, δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αποτέλεσμα είναι να καταρρέουν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για άμεση περικοπή των επιδομάτων μαϊμού κατά τουλάχιστον 30%, που θα επιφέρει και εξοικονόμηση πόρων.

Ο αρμόδιος υφυπουργός πρόνοιας Μάρκος Μπόλαρης εμφανίστηκε ανέτοιμος να δώσει απαντήσεις στο ζήτημα και περιορίστηκε να πει ότι το θέμα εξετάζεται.

Ταυτόχρονα προκύπτουν και ζητήματα προσωπικού και ιατρικού απορρήτου, καθώς παραμένει άγνωστο πως θα απογραφούν στα συνωστισμένα ΚΕΠ ασθενείς που πάσχουν για παράδειγμα από Aids.

Απαντήσεις φαίνεται ότι δεν έχει το υπουργείο Υγείας ούτε γι αυτό το ζήτημα.

Όμως ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης μιλά για τα επιδόματα μαϊμού που χορηγούνται.

Διαπιστώθηκε έπειτα από καταγγελίες ότι επί σειρά ετών ακόμη και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων χορηγούσαν πιστοποιητικά αναπηρίας για τη λήψη επιδομάτων.

Χαρακτηριστική η περίπτωση πνευμονολόγου μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος έδινε πιστοποιητικά ορθοπεδικής φύσεως σε …αναπήρους που περπατούσαν κανονικά. Η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

κόβονται και άλλα προνοιακά επιδόματα

κόβονται τα προνοιακά επιδόματα σε όσους δεν απογραφούν