Χωρίς καρδιολογική κλινική το Νοσοκομείο Πρέβεζας

  • Iatropedia
"Σχέδιο" της κυβέρνησης και των Θεσμών για ένα νοσοκομείο σε ολόκληρη την Ήπειρο βλέπουν οι τοπικοί παράγοντες πίσω από την αναστολή μέχρι τις 25 Οκτωβρίου της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας . Όπως αναφέρει το mypreveza.gr η "αυθόρμητη διαδήλωση πολιτών έξω από το νοσοκομείο Πρέβεζας, για να καταγγείλουν το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής, δεν είναι τυχαία εξέλιξη. Επίτηδες η κυβέρνηση οδήγησε στην απαξίωση τα τοπικά νοσοκομεία για να τα κλείσει. Ο ρεαλισμός των μνημονίων και της υποχρηματοδότησης ενοποιεί τα νοσοκομεία με σκοπό 1 ή 2 νοσοκομεία στην Ήπειρο".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην Πρέβεζα και την Λευκάδα έγιναν λάθη ή επίτηδες κινήσεις διαχείρισης με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» από την ευρύτερη περιοχή οι καρδιολόγοι (με παραιτήσεις, αναρρωτικές κλπ).

Σήμερα, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο στην αυλή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, για να εκφραστεί η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στο κλείσιμο κλινικών, που αποτελούσαν ανάσα και ασφάλεια…