Χωρίς γιατρούς σήμερα όλη η χώρα! Πανιατρική απεργία

  • Iatropedia
Χωρίς ιδιώτες αλλά και νοσοκομειακούς θα είναι όλη η χώρα σήμερα Πέμπτη καθώς στην απεργία που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και στις 31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα Πανελλαδική απεργία για σήμερα 17 του μήνα, εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που διαμαρτύρεται εντόνως για τις περικοπές των δαπανών υγείας και για τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Έτσι οι ιδιώτες γιατροί δεν θα πάνε στα ιατρεία τους ή τουλάχιστον όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του κλάδου. Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ διοργανώνει κινητοποίηση και στις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις συνεχείς αλλαγές στη δομή των νοσοκομείων μέσω των νέων οργανογραμμάτων του ΕΣΥ.

Από την άλλη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά να αλλάξει άρδην το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία με «την υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν