Χωρίς γιατρούς η 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
κορωνοϊός
Η 10η Πνευμονολογική Κλινική του ΣΩΤΗΡΙΑ λειτουργεί στο ...ρελαντί, με ελάχιστους γιατρούς όπως αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας τους οι γιατροί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανά ιατρικά λάθη λόγω υποστελέχωσης.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση μαστίζει επί χρόνια πια το ΕΣΥ και έχουμε φτάσει στο σημείο οι γιατροί να φοβούνται για ιατρικά λάθη λόγω κόπωσης. Την ίδια ώρα, τα περιστατικά βίας είναι συχνά στα νοσοκομεία, καθώς οι πολίτες ξεσπούν στο ιατρικό και νοσηλευτκό προσωπικό την αγωνία και τον θυμό τους. Οι άνθρωποι που υπηρετούν την Υγεία φτάνουν στο σημείο να κινδυνεύουν.

Πόσοι υπηρετούν

Στην 10η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» που έχει ανεπτυγμένες 42 κλίνες, υπηρετούν 8 ειδικευόμενοι γιατροί. Με βάση το πλήθος ασθενών που εξυπηρετεί η κλινική, τις εφημερίες της κλινικής και του αριθμού των κλινών που διαθέτει, θα έπρεπε να εφημερεύουν 2 ειδικευόμενοι ιατροί καθημερινά, σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Από τον Μάιο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, οι μισές ημέρες το μήνα καλύπτονται από έναν ειδικευόμενο. Το ίδιο θα συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες.

Ήδη, με επιστολή διαμαρτυρίας – όχληση – πρόσκληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων, ενυπόγραφα, οι ειδικευόμενοι ιατροί της 10ης Πνευμονολογικής κλινικής προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ασθενείς.

Επισημαίνουν ότι οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, με διαδοχική πολύωρη παραμονή στο χώρο εργασίας του Νοσοκομείου που είναι υποστελεχωμένο, δύναται να έχουν άμεση σοβαρή επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της κλινικής καθώς επίσης στις υπηρεσίες που αυτή προσφέρει και ακολούθως στην υγεία των ασθενών, λόγω του κινδύνου αύξησης των ιατρικών λαθών, παρά το πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης παρέχουμε όλο αυτό το διάστημα.

Με λίγα λόγια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών που κινδυνεύουν από ιατρικά λάθη λόγω της υποστελέχωσης και της εργασιακής εξουθένωσης των ιατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τονίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης πέρα βρέχει. Κατ’ αυτόν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Νοσοκομείων τα παίρνουν, κάθονται, αποτελούν παρακράτος, ενώ οι βιαιοπραγίες από ασθενείς και συνοδούς σε βάρος μας… συνεχίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν