Χωρίς εφημερίες το Γενικό Κρατικό Νίκαιας!

  • Iatropedia
Μετά τα αλλεπάλληλα «κουρέματα» στα χρήματα που δικαιούνται οι γιατροί για τις εφημερίες που έχουν ήδη εργασθεί, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αλλά και να μη πραγματοποιούν παραπάνω εφημερίες από αυτές που θα πληρώνονται.

Στον αέρα βρίσκεται η εφημέρευση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας καθώς οι γιατροί μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν να διακόψουν τις πρόσθετες εφημερίες που δεν πληρώνονται αλλά και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από παλαιότερες εφημερίες.

Με βάση την απόφασή τους, τα ασφαλή προγράμματα που θα εκδοθούν, σύμφωνα και με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί, θα επαρκούν μόνο μέχρι τις 7 Μαΐου. Αμέσως μετά παραμένει άγνωστο πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Πάντως δεν είναι η μοναδική περίπτωση δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος όπου έχουν ψαλιδιστεί οι εφημερίες των ιατρών. Στα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι γιατροί χάνουν τα χρήματά τους από εφημερίες που έχουν ήδη εργασθεί. Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αδυνατεί να αντιμετωπίσει.