Χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μείνουν 6000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με το ...τρικ του ΑΣΕΠ που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο περί τους 6000 εργαζόμενους στην καθαριότητα και φύλαξη των νοσοκομείων. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν επί 15 ή 20 χρόνια σε συνεργεία εργολάβων που τους εκμεταλλεύονταν στα νοσοκομεία. Τώρα που υποτίθεται η αριστερή κυβέρνηση τους "σπάει τα δεσμά" και τους κάνει προσωπικές συμβάσεις, αντί να τους προσφέρει την εργασία την οποία έκαναν επί χρόνια και την γνωρίζουν καλά, τους βάζει στην ίδια μοίρα με νέους υποψήφιους και ζητεί από όλους να συμμετέχουν στον ίδιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Όταν δουλεύεις 20 χρόνια σε μία συγκεκριμένη θέση, αν μη τι άλλο γνωρίζεις καλά την δουλειά σου. Επίσης δεν είσαι πια τόσο νέος ώστε -αν την χάσεις- να βρεις εύκολα άλλη παρόμοια. Ούτε μπορείς στα 45 και τα 50 έτη να μάθεις άλλη δουλειά, ούτε και να αποκτήσεις ξαφνικά νέα προσόντα. Τέλος, έχεις οικογένεια, υποχρεώσεις, και μια ζωή «χτίσει» πάνω στην εργασία αυτή που κάνεις πια επί δεκαετίες.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να αφορά την κυβέρνηση, που χωρίς να λαμβάνει υπόψη όλα τα παραπάνω, βάζει στην ίδια μοίρα παλιούς και νέους εργαζόμενους και ζητεί από όλους τα ίδια προσόντα για να καταλάβουν τις θέσεις στα νοσοκομεία.

Για το θέμα έχει αντιδράσει έντονα το ΣΕΝΕ στον «Ευαγγελισμό» που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη ευαισθησία στην εργασία των αποκαλούμενων «εργολαβικών υπαλλήλων» αλλά ακολουθούν και οι εργαζόμενοι σε πολλά άλλα νοσοκομεία. Έχει προτείνει μάλιστα το ΣΕΝΕ να μείνουν οι παλιοί εργαζόμενοι και στο εξής να προσλαμβάνονται για τις κενές θέσεις οι νέοι μέσω ΑΣΕΠ.

Πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε εκδηλώσεις στον «Ευαγγελισμό» και αλλού για το θέμα και μάλιστα αναμένεται να μην κάνουν πίσω καθόλου εύκολα τα Σωματεία μπροστά στην νέα κατάσταση που δημιουργείται…