Χωρίς δωρεάν φυσικοθεραπείες από σήμερα! Μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι φυσικοθεραπευτές από τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και έτσι ξεκινούν κανονικά από σήμερα το μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με χρήματα από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν τις φυσικοθεραπείες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας διακόπτουν τη δωρεάν παροχή θεραπειών στους ασθενείς.

Αιτία τα νέα κουρέματα στα οποία έχει προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στα οφειλόμενα ποσά από τις αρχές του 2013 στον κλάδο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διαμαρτύρεται για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ να τους κουρέψουν πάνω από τα μισά φετινά δεδουλευμένα όπως σημειώνουν. Έτσι προχωρούν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

«Αυτό το λογιστικό «τρικ» των ιθυνόντων του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%» σημειώνουν οι φυσικοθεραπευτές.

Πλέον θα αμείβονται για κάθε συνεδρία με 5,6 ευρώ αφού στην πράξη με το κούρεμα δε θα πληρωθούν περίπου για 6 μήνες του 2013. Να σημειωθεί ότι σήμερα το κόστος της φυσικοθεραπείας ορίζεται πλέον στα 15 ευρώ, από 20 ευρώ που ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο.

Επίσης ο κλάδος διαμαρτύρεται για τις αυτόματες επιστροφές χρημάτων (clawback) όταν γίνεται υπέρβαση του ποσού που έχει προϋπολογιστεί, αλλά και για τις υποχρεωτικές κλιμακωτές εκπτώσεις (rebate), που μειώνουν υποχρεωτικά την τιμή της συνεδρίας από 5% έως και 20%.

Οι φυσικοθεραπευτές θεωρούν ότι γίνεται προσπάθεια εξόντωσης του κλάδου ώστε να ενισχυθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις των Κέντρων Αποκατάστασης, «ετοιμάζοντας νέους Κανονισμούς Υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους» όπως σημειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φύλλο και φτερό τα πιστοποιητικά οπλοφορίας και κατάθλιψης της Χρυσής Αυγής!

Έρχονται οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πως θα μοιραστεί η τράπουλα

“Πάρτι” στο εξωτερικό με Ελληνικά φάρμακα! Πόσα εξάγονται σε Ευρωπαϊκές χώρες

Στα... θρανία οι γιατροί για εργασία στο εξωτερικό! "Εκπαιδεύονται" για μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν