Χωρίς χρήματα ο ΟΚΑΝΑ! Άγνωστο πως θα πληρωθούν οι μισθοί

  • Iatropedia
Ούτε για τη μισθοδοσία δεν επαρκούν τα 20 εκατ. ευρώ που είναι ο φετινός προϋπολογισμός για τον οργανισμό κατά των ναρκωτικών, παραδέχτηκε η πρόεδρος του οργανισμού Μένη Μαλλιώρη.

Η κ. Μαλλιώρη παρουσιάζοντας τον απολογισμό του ΟΚΑΝΑ των τελευταίων δυο ετών, υπογράμμισε ότι έγινε αίτημα στο υπουργείο υγείας για αύξηση της χρηματοδότησης καθώς το υπάρχον ποσό δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία. Μέχρι στιγμής το υπουργείο υγείας δεν έχει απαντήσει. «Δεν μπορούμε να έχουμε μικρότερο προϋπολογισμό όταν αυξήθηκαν οι μονάδες από 20 σε 54».

Πάντως στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ όχι μόνο εξαιτίας της περιορισμένης χρηματοδότησης αλλά και επειδή δεν έχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας από το 2009.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επεσήμανε ότι έως τις 14 Μαΐου, οπότε και λήγει η μετενέργεια, θα έχει αποφασίσει το ΔΣ, αν θα υπογραφούν ή όχι οι συλλογικές συμβάσεις.

Όμως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την ύπαρξη υπό στελέχωσης των μονάδων απεξάρτησης ενώ μιλούν για άθλιες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν