Χωρίς χρέωση τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ραντεβού μέσω ίντερνετ θα μπορούν πολύ σύντομα να κλείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ με συμβεβλημένους γιατρούς καθώς η διοίκηση του Οργανισμού ετοιμάζει ειδικό διαδικτυακό πρόγραμμα ώστε οι ασθενείς να μη χρειάζεται να καλούν στις ιδιωτικές εταιρείες που χρεώνουν για την υπηρεσία αυτή.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει στην «Ελευθεροτυπία » ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός: «ήδη ετοιμάζονται οι ρυθμίσεις ώστε οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ αλλά και τα Άτομα με αναπηρίες να μην πληρώνουν για το κλείσιμο των ραντεβού ενώ ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο για την ιστοσελίδα που θα παρέχει την υπηρεσία δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους μέσω ίντερνετ».

Βέβαια επειδή η πρόσβαση ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους θα είναι δύσκολη μέσω διαδικτύου, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να ενισχύσει και να δημιουργήσει νέα τηλεφωνικά κέντρα στις μονάδες υγείας του φορέα ώστε να μπορούν να καλούν με αστική χρέωση όσοι το επιθυμούν. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να μετακινηθούν υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ για να στελεχώσουν τα τηλεφωνικά κέντρα.

Σήμερα λειτουργούν ελάχιστα δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα σε όλη τη χώρα τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα αφού τις περισσότερες φορές κανείς δεν απαντά. Συνέπεια είναι πολλοί ασθενείς να αναγκάζονται να επισκέπτονται τις μονάδες υγείας από κοντά για να κλείσουν ραντεβού με γιατρό.

Όσο για τις ιδιωτικές εταιρείες που παρέχουν πενταψήφια τηλέφωνα, η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ μαζί τους δεν αναμένεται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να διακοπεί δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρά νομικά εμπόδια που προκύπτουν από τις συμβάσεις που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο μαζί τους. Αποτέλεσμα όμως είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να συνεχίζουν να χρεώνονται για ένα απλό ραντεβού με γιατρό.

Να σημειωθεί ότι μηνιαίως στα πενταψήφια τηλέφωνα των ιδιωτικών εταιρειών πραγματοποιούνται περίπου 950.000 κλήσεις οι οποίες κατά μέσο όρο χρεώνονται ένα ευρώ. Γεγονός που σημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας κερδίζει από την «υπόθεση ραντεβού» πάνω από 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες σπάνιες παθήσεις καλύπτουν τα 100 νέα φάρμακα

Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα

Νέοι διοικητές στα Δημόσια Νοσοκομεία.Ποιους διόρισε ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν