Χαρδαλιάς: Σε lockdown Ιωάννινα και Σέρρες – Ποιες περιοχές έγιναν «πορτοκαλί»

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Ανέβηκαν επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου 5 περιοχές της χώρες και συγκεκριμένα, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες, η Νάξος, η Ροδόπη και η Δράμα, ενώ η Αμοργός, από το "κίτρινο" επίπεδο, κατέβηκε στο "πράσινο", των ασφαλών περιοχών χωρίς κρούσματα.

Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, οι περιφέρειες των Ιωαννίνων και των Σερρών ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και πηγαίνουν από το 3 στο 4, δηλαδή από το «πορτοκαλί» στο «κόκκινο«, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου ανεβαίνουν επίσης επίπεδο, η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο «πορτοκαλί» του επιπέδου 3, από το «κίτρινο» του επιπέδου 2.

Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο «κίτρινο» επίπεδο 2, από το πράσινο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Ενώ η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, «πράσινο» επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρίσκεται σήμερα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πως ότι οι δοξολογίες θα γίνουν κανονικά, αναλόγως φυσικά των μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή.

«Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρά μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.