Χαρδαλιάς: Που παρατείνονται τα μέτρα και σε ποιες περιοχές υπάρχει άρση

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως εξετάστηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σε ποιες περιοχές παρατείνονται και σε ποιες υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την παράταση των μέτρων έως τις 6 Ιανουαρίου στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης που παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο και την άρση των επιπλέον μέτρων στις περιοχές Μάνδρας, Σερβίων και Βελβεντού όπου μειώθηκε το ιικό φορτίο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε, υπάρχει παράταση της ισχύος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, καθώς επίσης και τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο δήμος Κοζάνης έχει 96 ενεργά κρούσματα, όταν είχε 152 πριν από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού. Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Γκέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε ότι τα μέτρα των Χριστουγέννων ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.