Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown στην Αττική – Ποιες περιοχές μπαίνουν και βγαίνουν στο «κόκκινο»

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου μπαίνουν η Λευκάδα -με εξαίρεση τον δήμο Μεγανησίου- η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον δήμο Ηγουμενίτσας. Επίσης, η Σύρος, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Αρταίων Διδυμότειχου, ο Δήμος Λοκρών, ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Επίσης, στον δήμο Λαρίσης και Βόλου το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως «παρακαλούμε τους κατοίκους να προσέχουν».

Ποιες περιοχές βγαίνουν από το κόκκινο

Βγαίνουν από το κόκκινο και μπαίνουν στο κίτρινο: ο Δήμος Τεμπών, ο Δήμος Καρπάθων.

Οι υπόλοιπες περιοχές που ήταν στο κόκκινο παραμένουν σε αυτήν την κατηγορία για ακόμη μία εβδομάδα. Στους δήμους Τανάγρας και Θήβας ενώ φαινόταν να υπάρχει μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, τελικά τα κρούσματα αυξήθηκαν και πάλι.

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το βαθύ κόκκινο δηλαδή, βγαίνει ο δήμος Μυκόνου και μπαίνει στο επιδημιολογικής επιτήρησης

Ποιες περιοχές παραμένουν στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου

Παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, η Κάλυμνος, το Κορδελιό Εύοσμου, η Ευβοία πλην της Σκύρου, η Αρκαδία, η Αττικής και η Αχαΐα.