Χαρδαλιάς: Οι επιβαρυμένες περιοχές στη χώρα – Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία – Όλα τα μέτρα!

  • Γιάννα Σουλάκη
Τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία που αναμένεται να ανοίξουν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα (11/1) και όπου αυτό είναι δυνατό, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στα σχολεία όπως τόνισε, ισχύουν όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας παντού, σχολαστικοί καθαρισμοί, τήρηση των αποστάσεων στα διαλείμματα κ.α. Ωστόσο, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για εργαζομένους, όμως προαιρετική για τους μαθητές.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα σχολεία ανοίγουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, όμως ακόμη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται από γονείς και μαθητές στις περιοχές που είναι κόκκινες, δηλαδή οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαιόκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ηπιο του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης,

Ιδιαίτερη προσοχή σύστησε στη Βοιωτία, τη Δυτική Αττική, τη Ροδόπη, την Κοζάνη, τη Δυτική Αττική και τη Χαλκιδική, όπου υπάρχει έξαρση.

Χαρδαλιάς: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, συνεχίζεται η τηλεργασία

Τα υπόλοιπα μέτρα συνεχίζονται ως έχουν και για την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικής, στις εταιρείες συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία, στα δικαστήρια λειτουργούν περιορισμένες δραστηριότητες, στις κηδείες επιτρέπονται μέχρι εννέα συγγενείς κ.λπ..

Από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Βόλεϊ Λιγκ με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στης Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς όμως την παρουσία κοινού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Τα μέτρα θα εξετάζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα γίνονται αντίστοιχες ανακοινώσεις κάθε Παρασκευή για το πώς θα κινείται η χώρα. Ιδιαίτερες περιπτώσεις θα ανακοινώνονται από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.