Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές και γηροκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Νέα περιοριστικά μέτρα για όλους τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και τις κλειστές δομές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. "Πρέπει να αναχαιτίσουμε τον ιό στους οίκους ευγηρίας", τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το επόμενο 10ήμερο θα ελεγχθούν όλες οι κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών μολύνσεων και θανάτων σε ηλικιωμένους. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η αναβολή όλων των μη αναγκαίων αδειών του προσωπικού, η αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό και η αποφυγή συγχρωτισμού όπου είναι δυνατόν.

Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και για το λόγο αυτό, τις επόμενες 10 ημέρες θα ελεγχθούν όλες οι δομές όλης της χώρας.

Χαρδαλιάς: «Λαμβάνουμε κάθε μέτρο προστασίας της ανθρώπινης ζωής»

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι Περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου αυτών των μονάδων και να τονίσει ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα: «Λαμβάνουμε κάθε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε και πρόσθεσε: «Μέλημά μας ήταν και είναι να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία. Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδιαλιάς: Αύξηση των μολύνσεων στην Αττική

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής». Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας, αφού όπου εφαρμόστηκαν αυστηρά τα μέτρα, υπήρξε και επιδημιολογική αποφόρτιση.