Χαρδαλιάς: Μια ανάσα από το lockdown Ίος και Μύκονος – Τι είπε για τους αντιεμβολιαστές

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Σε "κόκκινο" συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές με την επιδημιολογική εικόνα στα νησιά και συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Σε "πρόβλημα" βρίσκεται πάλι η Μύκονος, αλλά και η Ίος.

«Το πρόβλημα στη Μύκονο επέστρεψε και ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί, κάτι βέβαια που ισχύει και για την Ιο», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς:

«Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη Μύκονο και την Ίο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στην Μύκονο. Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανησυχία προκαλεί επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Πάρου και της Ρόδου, περιοχές στις οποίες παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται και κατά το τελευταίο 10ήμερο.

«Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας», κατέληξε ο ίδιος.

Σε ποιες περιοχές αυξήθηκε και μειώθηκε ο κίνδυνος της επιδημίας

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.

Οι περιοχές στις οποίες έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο, σύμφωνα με όσα ανέφερε, είναι:

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (επίπεδο 3)

Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)

Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)

Οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)

Σε ποιες περιοχές υπάρχει βελτίωση της επιδημίας

Οι δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)

Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)

Οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (επίπεδο 1).

Χαρδαλιάς: Οργή για τους αντιεμβολιαστές

Οργισμένος εμφανίστηκε, ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς με τους αντιεμβολιαστές. Αναφερόμενος στις εικόνες των συγκεντρώσεων που γίνονται διάφορες πόλεις της χώρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι εικόνες που βλέπουμε εμείς, οι εικόνες που υπάρχουν εκεί έξω εμένα προσωπικά με λυπούν. Διότι οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους. Και το βασικότερο δεν είναι ότι παίζουν με τη ζωή τους. Κάποιοι παίζουν με τις ζωές και των υπολοίπων. Κι αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά ηθικά ή όχι είναι ανεκτό», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν