Χαρδαλιάς: Με ποιους κανόνες ανοίγει το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους τα εμπορικά καταστήματα, αλλά με αυστηρούς όρους, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

«Η κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων, προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, επίσης, ότι με απόφαση της κυβέρνησης -καθώς δεν υπήρξε σχετική θετική εισήγηση από τους επιδημιολόγους- από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια. Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι το μέτρο είναι «πιλοτικό» και εάν διαπιστωθεί κατάχρηση από τους πολίτες θα αποσυρθεί αμέσως.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν