Χαρδαλιάς για επόμενα βήματα: Χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
 «Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμούόπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Ένα νέο μέτρο, στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης των νέων με τις προφυλάξεις του κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέο μέτρο για την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα, με σκοπό την αποτροπή της επιπλέον διασποράς του κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει στην σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις έξι το απόγευμα που θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί για να μην συνωστίζονται οι νέοι στις πλατείες, μετά το κλείσιμο των μπαρ, καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης.

Κοτανίδου: Στα 500 ημερήσια κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες θα ανησυχήσουμε

Μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπεία Αναστασία Κοτανίδου, ξεκαθάρισε ότι οι ειδικοί θα θεωρήσουν σοβαρό συναγερμό, όταν «από όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ PCR για τον κορονοϊό, δούμε ένα ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων, αν δηλαδή τα κρούσματα καθημερινά είναι πάνω από 500 για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση θα αρχίσουμε να ανησυχούμε».

Ερωτηθείσα για το πόσα από αυτά τα 500 κρούσματα θα απαιτηθεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, διευκρίνισε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ηλικία των κρουσμάτων».