Χαρδαλιάς: Αυστηρό lockdown σε Κάλυμνο και Εύοσμο – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» (χάρτης)

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Σε "βαθύ κόκκινο" και αυστηρό lockdown (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν από αύριο Σάββατο 19/2 το πρωί, το νησί της Καλύμνου και η περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά. Δείτε ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν στο "κόκκινο" και ποιες βγαίνουν από τα μέτρα, λόγω βελτίωσης των κρουσμάτων και του επιδημιολογικού φορτίου.

Στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου» μπήκε ο δήμος Καλύμνου, στον οποίο εντοπίζονται 79 ενεργά κρούσματα. Στην ίδια κατάσταση εισέρχεται και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου της συμπρωτεύουσας, όπου κυριαρχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, τα 2/3 των κρουσμάτων σχετίζονται με τη δημοτική ενότητα Εύοσμου.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να τηρούν τα μέτρα ώστε να περιοριστεί η μετάδοση και τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδλιάς.

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας πλην της Σκύρου. Το ίδιο συνεχίζει να ισχύει και για την Αττική, αλλά και τη Μύκονο που παραμένουν σε αυστηρό lockdown.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Στο κόκκινο εντάσσονται η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Ποιες περιοχές «βγαίνουν» από το «κόκκινο» και γίνονται «πορτοκαλί»

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης και στον δήμο Εορδαίας.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται από αύριο ως τη Δευτέρα και οι περιοχές της Κεφαλλονιάς, της Θάσου, της Ηλείας -πλην του δήμου Ανδρίτσαινας- της Αγιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κόρινθος και η Νεμέα της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου.

Δείτε τον χάρτη της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε μετά τα τελευταία δεδομένα: