Χαρδαλιάς: 61 θετικοί πολίτες σε 2.600 ελέγχους του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου, εντοπίστηκαν συνολικά 61 θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, πρόσβαση στην εξέταση είχαν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως και η εξέταση ήταν δωρεάν: «Η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας με μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2.  Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εκεί παρουσιάζεται υψηλός επιπολασμός της νόσου.

Χαρδαλιάς: 93 από τα 123 σχολικά τμήματα που έκλεισαν βρίσκονται στην Αττική

Αναφερόμενος στα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι 93 από τα 123 σχολικά τμήματα που έκλεισαν βρίσκονται στην Αττική. Γι’ αυτό και έκανε νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα, αλλά και χειρότερα», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λίγα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, «αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ανέφερε ότι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί πάνω από 12.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.