Χάπια αδυνατίσματος- μαϊμού χωρίς άδεια ΕΟΦ- Προσοχή: Και το κώνειο φυτικό είναι

  • Iatropedia
Υπόθεση παράνομης διακίνησης σκευασμάτων που -υποτίθεται- βοήθαγαν στο αδυνάτισμα εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη που βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Την ίδια ώρα, τραγουδίστρια υπέβαλε μήνυση επειδή χρησιμοποιούσαν την φωτογραφία της χωρίς να το γνωρίζει, όπως άλλωστε έκαναν και με άλλες καλλίγραμμες κυρίες της τηλεόρασης. Την ίδια ώρα, καταναλωτές κατήγγειλαν ότι παρουσίασαν παρενέργειες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Μαγικό» αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα και γυμναστική και την φωτογραφία της Κατερίνας Στικούδη και άλλων ωραίων όσο και αναγνωρίσιμων κυριών, υπόσχονταν κάποιοι παίζοντας με τις ελπίδες ανθρώπων που θέλουν να αδυνατίσουν χωρίς κόπο…

Μετά από μήνυση της Κατερίνας Στικούδη που δεν είχε ενημερωθεί για την χρήση της φωτογραφίας της σε σχετικό διαφημιστικό, αλλά και μετά από καταγγελίες καταναλωτών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την εταιρεία και διαπίστωσε ότι το σκεύασμα Raspberry Ketone Max διακινείται και διατίθεται παράνομα μέσω του διαδικτύου χωρίς καμία έγκριση από τον ΕΟΦ.

Ως εκ τούτου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, που διακινούσε το σκεύασμα, με έδρα την Ιρλανδία και αναζητείται. Την ίδια ώρτα, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας.

Οι καταγγέλλοντες καταναλωτές ανέφεραν πάντως ότι ύστερα από την κατανάλωση του προϊόντος, παρουσίαζαν ανεπιθύμητες ενέργειες κυρίως από το γαστρεντερικό ενώ όσοι δεν έκαναν και αυστηρή δίαιτα, φυσικά, δεν αδυνάτιζαν.

Ύστερα από αλληλογραφία της Αστυνομίας με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόεκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του σκευάσματος δεν είναι σύννομη. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι:

-Κανένα σκεύασμα δεν είναι «λιποδιαλυτικό».

-Κανένα σκεύασμα δεν μπορεί να μας αδυνατίσει χωρίς δίαιτα.

-Κανένα σκεύασμα εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς σύμφωνη γνώμη γιατρού ή πτυχιούχου διαιτολόγου που μας παρακολουθεί.

-Δεν είναι ασφαλές να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε φάρμακα από το διαδίκτυο.

-Αν κάποιο σκεύασμα αναγράφει ότι είναι «φυτικό», δεν καθίσταται αυτόματα και ασφαλές ή μη τοξικό. Και το κώνειο, φυτικό προϊόν είναι!