Χάος στις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ασθενείς στοιβαγμένοι εργαζόμενοι σε απόγνωση

  • Iatropedia
Μπορεί από τη μία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι κατόρθωσε και γλίτωσε μερικά εκατομμύρια ευρώ από τον εντοπισμό παράνομων επιχορηγήσεων σε μονάδες ψυχικής υγείας, από την άλλη όμως οι ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων φαίνεται ότι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι εργαζόμενοι άλλωστε καιρό τώρα καταγγέλλουν ότι τα ψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομείων, δεν έχουν όχι μόνο προσωπικό αλλά και κρεβάτια να νοσηλεύσουν τους ασθενείς.

Αποτέλεσμα είναι οι ψυχικά πάσχοντες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο και παρά την ιδιαιτερότητα των νοσημάτων τους, να κοιμούνται ακόμη και σε ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Είναι ενδεικτική η εικόνα που συχνά πυκνά μεταφέρει ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ) από τον Ευαγγελισμό. Οι ασθενείς στοιβάζονται ο ένας επάνω στον άλλο καθώς πολλές κλινικές δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό κλινών, έχουν έλλειψη προσωπικού ενώ κάποιες άλλες δε λειτουργούν καθόλου.

Και η εικόνα αυτή είναι γνωστή στους εργαζόμενους εδώ και καιρό. Παρ αυτά λύση δεν έχει δοθεί. Ο Ευαγγελισμός με δυναμικότητα 20 κλινών νοσηλεύει συχνά κοντά στους 50 ασθενείς! Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει στο Αγία Όλγα, στο Σωτηρία, κλπ. Μετά το κλείσιμο πολλών δημόσιων ψυχιατρείων έχουν απομείνει μόνο λίγες κλίνες.

Στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι έτοιμη ψυχιατρική κλινική δυναμικότητας 30 κλινών και δεν λειτουργεί ακόμα για άγνωστους λόγους.

Το αδιαχώρητο όμως επικρατεί και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου δεδομένου ότι η κρίση αύξηση τα περιστατικά ψυχιατρικών παθήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι στα ψυχιατρικά νοσοκκομεία καταγράφεται διπλασιασμός των εισαγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρα μηδέν στις εντατικές! Πως χάνονται ανθρώπινες ζωές

Έρχεται ο νόμος Βορίδη για τα «δωράκια» στους γιατρούς από φαρμακευτικές!

Μάθετε πως θα αποζημιώνεστε από τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα! Όλη η διαδικασία

Νέα μέτρα για τον Έμπολα! Τι τίθεται σε εφαρμογή