Το Χαμόγελο του Παιδιού γιόρτασε τα 21 χρόνια δράσης του στο Μέγαρο Μουσικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 21 χρόνια δράσης του, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, και στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εργασίας Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, οι τέως υπουργοί Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές Νίκος Μανιός, Σοφία Βούλτεψη και Δημήτρης Καμμένος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας: «Αυτή η κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια, που κινδυνεύει από ρήξη του ιστού της, αν σταθεί όρθια, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς. Πριν από 22 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα και στη θέση της άνθησε ένα χαμόγελο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ένα χαμόγελο που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια παιδιά», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα αυτό που λείπει από όλη την κοινωνία και κυρίως από τα παιδιά είναι το χαμόγελο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι το χαμόγελο που σήμερα έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε ένα μέλλον, όπου πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  Κώστας Γιαννόπουλος, διηγήθηκε: «Πριν από 22 χρόνια είχα μια κανονική ζωή με οικογένεια και παιδιά που λάτρευα και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Αρρώστησε ο Ανδρέας και όλα γκρεμίστηκαν. Έχασα τον Ανδρέα και μαζί με αυτόν την κανονικότητά μου». «Σήκωσα τα μανίκια γιατί δεν είχα άλλη επιλογή», συνέχισε ο ίδιος. «Είχα δώσει μια υπόσχεση, δώσαμε μια υπόσχεση, και έπρεπε να την υλοποιήσω. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μου έδωσε ξανά ζωή και σκοπό. Έχασα ένα παιδί αλλά χάρη σε αυτό βρήκα χιλιάδες! Χτίσαμε ένα σύλλογο, έναν οργανισμό με όραμα, αξίες και αποστολή την εντολή του Ανδρέα. Αρχικά λίγοι και ερασιτέχνες, σήμερα πολλοί κι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα. Οι δυσκολίες απερίγραπτες, η καθημερινότητα πολλές φορές δυσβάσταχτη. Οι ελλείψεις και οι ανάγκες των παιδιών, μας οδήγησαν στις δράσεις. Παιδιά θύματα Βίας, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που εξαφανίζονται, Παιδιά στα όρια της Φτώχειας ήταν τα Παιδιά που είχαν ανάγκη ένα Χαμόγελο. Σήμερα είμαι εδώ, περήφανος να πω ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» του Ανδρέα και όλων αυτών που το στηρίζουν με κάθε τρόπο έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εισέρχεται στην 3η δεκαετία του … έχει όμως πάντα και για πάντα την ψυχή ενός 10χρονου αγοριού που πιστεύει ότι ΟΛΑ είναι δυνατά και ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Συνεχίζουμε! Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας! Σας Ευχαριστώ!».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», απένειμαν τα βραβεία «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για την πολύτιμη και ουσιαστική τους δράση για κάθε παιδί:

– στην Ελληνική Αστυνομία και τον αρχηγό της αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα,

– στο Πυροσβεστικό Σώμα και τον αρχηγό του αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο,

– στο Λιμενικό Σώμα και τον αρχηγό του υποναύαρχο Σταμάτη Ράπτη,

– στο ΓΕΕΘΑ, το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος,

– στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κον Αντώνη Αυγερινό,

– στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κον Γεώργιο Καλογερόπουλο,

– στον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κον Πάνο Καρβούνη

– στον καθηγητή Παιδιατρικής- Πνευμονολογίας και διευθυντή της Γ ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κον Ιωάννη Τσανάκα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης μίλησε για τον Ανδρέα που γνώρισε στην εκπομπή του «Κόκκινη Κάρτα» τον Δεκέμβριο του 1995 και θύμισε σε όλους την αρχή της δημιουργίας του Χαμόγελου και την συγκινητική αποδοχή που είχε από όλους.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Alain Remue, ειδικό στέλεχος στον τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου, εξειδικευμένος σε εγκλήματα κατά των παιδιών στην Interpol, ο οποίος επισήμανε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ταυτόσημο των καλών πρακτικών για την προστασία των παιδιών και έκανε ειδική μνεία στα σπίτια του Οργανισμού «όπου μπορείς να δεις τη χαρά στα μάτια παιδιών, τα οποία έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και δυστυχία πριν φτάσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν