Χαμένες στο δρόμο οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 για γιατρούς ενός κατώτερου ΕΣΥ….

  • Iatropedia
Λίγα μόνο νοσοκομεία είναι έτοιμα ώστε να πληρωθούν οι γιατροί τους τις εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015. Η ΟΕΝΓΕ παρακολουθεί στενά το ζήτημα και ζητά από όλες τις κατά τόπους Ενώσεις να την ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Ωστόσο, στον αέρα μένουν οι γιατροί από ΝΙΜΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτειο που σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 περιμένονατας μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που αργεί στα χέρια μιας υπαλλήλου του ΥΥΚΑ... Να πούμε και το όνομά της ή το γνωρίζετε κύριε αναπληρωτή υπουργέ Υγείας;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κι ενώ όλοι οι γιατροί περιμένουν εναγωνίως να πληρωθούν τις εφημερίες τους για να πα΄ρουν μια ανάσα ρευστότητας, κάποιοι περιμένουν όχι τα χρήματα αλλά μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που μια υπάλληλως αργεί να ετοιμάσει ή έτσι λένε από το υπουργείο ότι συμβαίνει…

Πάντως οι υπόλοιποι φαίνεται ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν λάβει το πρώτο 3μηνο του 2015.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του Δημήτρη Βαρνάβα:

Από επικοινωνία που είχαμε με αρκετές Ενώσεις Γιατρών έχουμε αποκομίσει το συμπέρασμα πως σε αρκετά Νοσοκομεία η διαδικασία αποπληρωμής των εφημεριών Ιανουαρίου-Μαρτίου προχωρά με πολλά προβλήματα, ενώ απεναντίας σε ορισμένα άλλα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ως Νοσοκομεία που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναφέρουμε εκείνα της Χαλκιδικής, Χαλκίδας και Ρόδου, όπου εγκρίθηκαν τα εντάλματα και από τους Επιτρόπους και είναι έτοιμα για ανάρτηση στην ΕΑΠ.

Απεναντίας σε άλλα Νοσοκομεία εμφανίζονται προβλήματα, είτε με τις οικονομικές τους υπηρεσίες, είτε με τους Επιτρόπους, οι οποίοι προβάλλουν ανερμάτιστες δικαιολογίες.

Σημειώνουμε πως η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει να παραμείνει η ΕΑΠ ανοιχτή και τις επόμενες μέρες, ώστε να αναρτηθούν έτοιμα εντάλματα και να καταβληθούν στις 27 Μαΐου.

Παράκληση οι Ενώσεις να στείλουν στην ΟΕΝΓΕ* σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία αποπληρωμής εφημεριών Ιανουαρίου-Μαρτίου, αναφέροντας και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να υπάρξει ανάλογη παρέμβαση από την Ομοσπονδία.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν