Celine Dion: Επιδεινώνεται η υγεία της – έχασε τον έλεγχο των μυών της

  • Ρούλα Τσουλέα
Celine Dion
Πάσχει από το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου, μία ανίατη, αυτοάνοση νευρολογική ασθένεια.

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η υγεία της θρυλικής Καναδής τραγουδίστριας Celine Dion, η οποία πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που πλήττει τους μυς του σώματος.

Όπως γνωστοποίησε η 74χρονη αδελφή της, Claudette, η τραγουδίστρια δεν έχει πλέον τον έλεγχο των μυών της, παρότι προσπαθεί σκληρά να βελτιώσει την κατάστασή της.

Η 55χρονη τραγουδίστρια είχε αναγκαστεί πριν από έναν χρόνο να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της. Τότε είχε ανακοινώσει πως μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας διαγνώστηκε με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου. Πρόκειται για μία αυτοάνοση διαταραχή, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νεύρα του σώματος, πλήττοντας σοβαρά την κινητικότητα.

Η νόσος είναι προοδευτικά εξελισσόμενη και ανίατη. Όπως είχε πει η Celine Dion,  στην ίδια προκαλεί μεταξύ άλλων ακούσιους σπασμούς στις φωνητικές χορδές. Το επακόλουθο είναι να μην μπορεί να τραγουδήσει.

«Προσπαθεί σκληρά, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τους μυς της. Αυτό που ραγίζει την καρδιά μου είναι ότι πάντοτε υπήρξε πειθαρχημένη», είπε η Claudette. «Είχε μάθει να δουλεύει σκληρά και να προσπαθεί. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα επιστρέψει στην σκηνή. Αλλά σε ποια κατάσταση; Δεν το ξέρω».

Διαβάστε ακόμα Σελίν Ντιόν: «Δεν έχει βρεθεί καμία θεραπεία για την ασθένειά της», λέει η αδελφή της

Αν και γίνονται κάποιες επιστημονικές έρευνες για τη νόσο, η όποια πρόοδος γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

«Οι φωνητικές χορδές είναι μυς και η καρδιά είναι ένας μυς. Αυτό με ανησυχεί. Επειδή πρόκειται για ένα περιστατικό στο ένα εκατομμύριο, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει πολλές έρευνες, διότι δεν προσβάλλει πολύ κόσμο», πρόσθεσε η Claudette.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η αδελφή της Celine Dion είχε αποκαλύψει πως παρότι συμβουλεύονται τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα, η τραγουδίστρια βλέπει μικρή διαφορά στην υγεία της.