Cafe Scientifique: Ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ

  • Ρούλα Τσουλέα
Αλτσχάιμερ
Το Cafe Scientifique είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό.

Ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τις διαφορές της από την απλή αφηρημάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο στο Cafe Scientifique, στην Αθήνα.

Τι είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε και τι όχι; Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία της μνήμης; Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ; Πού θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να ζητήσει βοήθεια;
Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους θα απαντήσει στην ομιλία της η κυρία Όλγα Λυμπεροπούλου, γνωστική νευροψυχολόγος με ειδίκευση στην τρίτη ηλικία και τις άνοιες και υπεύθυνη του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα.

Οι ομιλίες του Cafe Scientifique φιλοξενούνται στο καφέ Μύρτιλλο στους Αμπελοκήπους (μετρό Πανόρμου, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, Τριφυλίας & Λάμψα). Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Cafe Scientifique είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ. Δεν χρειάζεται να γίνει κράτηση, αλλά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Το Cafe Scientifique είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες να βρείτε ΕΔΩ.