Bristol Myers Squibb: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα «Ζήσε κάθε σου ανάσα»

  • Ρούλα Τσουλέα
BMS
Η εκστρατεία συμπεριλαμβάνει ανοικτή εκδήλωση για το κοινό στην Αθήνα, ενημερωτική επιστημονική ιστοσελίδα για το κοινό και προβολή στον έντυπο και ψηφιακό Τύπο.

Μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα άρχισε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδος, στο πλαίσιο του Νοεμβρίου που είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Η εκστρατεία τιτλοφορείται «Ζήσε κάθε σου ανάσα!» και είναι η πρώτη στη χώρα μας που φέρει την αιγίδα ευρωπαϊκού συλλογικού οργάνου ασθενών με καρκίνο πνεύμονα, του Lung Cancer Europe (LuCE). Τελεί επίσης υπό την αιγίδα:

  • Της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ)
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ)
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ)
  • Της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ)
  • Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)
  • Του συλλόγου Fairlife L.C.C. για τον καρκίνο του πνεύμονα

Όπως αναφέρει η BMS σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία «Ζήσε κάθε σου ανάσα!» έχει δύο βασικούς στόχους: την πρόληψη της νόσου και την ελπίδα που γεννούν οι νέες θεραπείες.

Ο πρώτος στόχος επιδιώκει να συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών έγκαιρης διάγνωσης. Έτσι, η εκστρατεία παρακινεί τους ενήλικες να επαγρυπνούν για την υγεία των πνευμόνων τους και να θέτουν ως προτεραιότητα τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

O δεύτερος, εξίσου σημαντικός στόχος είναι να μεταφέρει στους πάσχοντες ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Χάρη στις διαθέσιμες καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές, μπορούν να προσβλέπουν σε περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής.

Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό

Στο πλαίσιο των ποικίλων ενεργειών προβολής της εκστρατείας, η BMS προσκαλεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 το κοινό σε ανοικτή εκδήλωση στο «The Mall Athens».

Από τις 16.00′ έως τις 21.00′ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον καρκίνο του πνεύμονα και να συμμετάσχουν σε σειρά δράσεων που αποτυπώνουν τα αισιόδοξα μηνύματα της ενημερωτικής εκστρατείας.

Στο σημείο θα παρευρίσκονται οι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί Κατερίνα Ζαρίφη και Χάρης Χρονόπουλος, οι οποίοι εκπέμποντας ζωντανά από τη συχνότητα του σταθμού MyRadio 104,6, θα προσκαλούν τους ακροατές να προσέλθουν στο σημείο και να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Με την καθοδήγηση ειδικού επαγγελματία, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το αποτύπωμα του χεριού τους πάνω σε έναν τοίχο, μέσω της τεχνικής αναπνοής «Five Finger Breathing». Με αυτό τον τρόπο θα δηλώσουν ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία της σωστής αναπνοής σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο της δράσης θα λάβουν μία αναμνηστική φωτογραφία με το μήνυμα «Ζήσε κάθε σου ανάσα», για να τους υπενθυμίζει να φροντίζουν την καλή υγεία των πνευμόνων τους.

Ενημερωτική ιστοσελίδα

Η διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας της BMS επιτυγχάνεται μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.zisekathesouanasa.gr. Σε αυτήν παρατίθενται με  ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο στοιχεία και πληροφορίες για τον καρκίνο του πνεύμονα, όπως:

  • Η επίπτωση
  • Οι παράγοντες κινδύνου
  • Τα συμπτώματα
  • Οι θεραπευτικές επιλογές

Ο επισκέπτης θα βρει επίσης ένα γλωσσάρι με την επεξήγηση των βασικών ιατρικών όρων που σχετίζονται με τη νόσο. Επιπλέον, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει ειδική ενότητα με τίτλο «Ήξερες ότι», όπου κάθε «μύθος» για τον καρκίνο του πνεύμονα καταρρίπτεται με την παρουσίαση της επιστημονικά ορθής πληροφορίας.

Η ενημέρωση του κοινού υποστηρίζεται από προβολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και στους εταιρικούς λογαριασμούς της BMS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με την εκστρατεία «Ζήσε κάθε σου ανάσα!» επιδιώκουμε να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι μέσω των τακτικών προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης θεραπευτικής παρέμβασης, ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα και οι ασθενείς να ζήσουν καλύτερα και περισσότερο», δήλωσε η κυρία Ζέφη Βλαχοπιώτη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της BMS Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι που οι καινοτόμες θεραπείες της Bristol Myers Squibb κατά του καρκίνου του πνεύμονα έχουν συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν παραβλέπουμε, όμως, ότι η πρόληψη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς καρκίνο».