Be-Live: Προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό σε Σάμο, Φούρνους

  • Ρούλα Τσουλέα
Be-Live
Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε δεκάδες εργαζομένους των δύο δήμων. Όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Προληπτικές δειγματοληψίες για την έγκαιρη ανίχνευση του νέου κορωνοϊού πραγματοποίησαν προ ημερών σε Σάμο και Φούρνους γιατροί του μη κερδοσκοπικού σωματείου Be-Live.

Τα δείγματα ελήφθησαν από εργαζομένους του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Δήμου Φούρνων και πολίτες, στη διάρκεια δειγματοληψιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και στο Δημαρχείο Φούρνων αντιστοίχως.

Ήταν μία πρωτοβουλία των ιδρυτών του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Be-Live, των γυναικολόγων αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη. Τις δειγματοληψίες έκαναν ιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό που συνεργάζονται με το σωματείο.

Μόνο στους Φούρνους τα δείγματα που συνελέγησαν ανήλθαν σε 60. Τα δείγματα και από τους δύο δήμους εστάλησαν σε διαπιστευμένο εργαστήρια του ΕΟΔΥ για έλεγχο. Λίγες ημέρες αργότερα η Be-Live ενημέρωσε πως όλα ήταν αρνητικά. Με τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι απαντήσεις εστάλησαν στους Δήμους για να γίνει η παραλαβή τους από τους ενδιαφερόμενους.

Όπως ανέφερε η Be-Live, η εθελοντική δράση έγινε με σκοπό την πρόληψη και συνεπώς την ασφάλεια και την προστασία της δημόσιας υγείας. Απευθυνόταν κυρίως στους εργαζόμενους των Δήμων οι οποίοι δίνουν αδιάκοπο, πραγματικό αγώνα για τη διασφάλιση μίας ασφαλούς καθημερινότητας.

Tο Σωματείο Be–Live προσφέρει στήριξη σε υπογόνιμα ζευγάρια, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα. Ήδη, μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, έχει συμβάλλει στη γέννηση 14 παιδιών από δωρεάν εξωσωματική γονιμοποίηση στη χώρα μας. Συνεχίζει την προσπάθειά του ακόμη και υπό τις αντίξοες για την τεκνοποίηση συνθήκες της πανδημίας.