«ΑΞΙΖΕΙ»: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον διαβήτη και την δυσλιπιδαιμία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το ταξίδι της η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για τον διαβήτη και τη δυσλιπιδαιμία με τίτλο «ΑΞΙΖΕΙ», την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της MSD με την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η επαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το καρδιομεταβολικό σύνδρομο, τον Διαβήτη και τη Δυσλιπιδαιμία. Για την επίτευξη του στόχου, η εκστρατεία περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά δράσεων και επικοινωνιακών ενεργειών, σε 7 πόλεις στην Ελλάδα.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, η έναρξη της εκστρατείας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 3.000 πολιτών. Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε και η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ιατρών.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η εκστρατεία επισκέπτεται την πόλη της Λάρισας μέχρι και τις 4 Ιουνίου, από όπου θα συνεχίσει και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκστρατείας «ΑΞΙΖΕΙ», επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.axizi.gr.

Αναφορικά με την ενέργεια, ο κ. Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου ανέφερε: «Όλοι εμείς στην MSD είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα «ΑΞΙΖΕΙ» θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της γνώσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δύο αυτών διαταραχών. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού της Θεσσαλονίκης μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας ανά την Ελλάδα.  Με την πολύτιμη επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι «ΑΞΙΖΕΙ» να μεριμνήσουμε για την έγκαιρη διάγνωση και να διατηρήσουμε τα επίπεδα σακχάρου και LDL χοληστερόλης στο αίμα μας χαμηλά. Θέτοντας διαχρονικά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η MSD αφουγκράζεται τις ανάγκες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στην κάλυψη των υφιστάμενων κενών γνώσης. Η εκστρατεία «ΑΞΙΖΕΙ» είναι το καλύτερο όχημα για την προσπάθειά μας αυτή».