Αύριο πρωί στο υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας: Στήριξη στην ηγεσία του ΥΥΚΑ ή και κάτι ακόμα;

  • Iatropedia
Δεν συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να κατεβαίνει στην Αριστοτέλους ακόμα και σε εποχές μεγάλης κρίσης με σοβαρά νομοσχέδια... Όσο για την εξαγγελία που σκοπεύει να κάνει, την γνωρίζουμε ήδη. Προσλήψεις στο ΕΣΥ! Γιατί λοιπόν κάνει τον...κόπο να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκης

Η εύκολη απάντηση που …εξυπακούται, είναι ότι θέλει να παράσχει στήριξη στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είναι γνωστό ότι δέχεται εσωκομματική κριτική.

Μήπως όμως είναι κάτι βαθύτερο;

Αυτό το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Και η ανθρωπιστική κρίση κατά 50% αφορά τον χώρο της Υγείας… Επειδή λοιπόν ούτε με την κατάργηση του 5ευρου και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή αντιμετωπίζεται στην ρίζα του το κακό, το Μαξίμου γνωρίζει ότι θα δεχτεί «πυρά» από την αντιπολίτευση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σπεύδει λοιπόν να διατρανώσει την στήριξή του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και με την φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για βαθιές αλλαγές στο χώρο της Υγείας προς όφελος των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Αύριο, όλοι οι δημοσιογράφοι θα μεταδώσουμε τις εικόνες του πρωθυπουργού δίπλα στους κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Μπασκόζο να αναγγέλει σχέδιο για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με σκοπό την στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων και του ΠΕΔΥ. Αλλά αυτό δεν θα είναι μόνο ένα σχέδιο για την Υγεία, αλλά ένα καλό στήριγμα της κυβέρνησης στο σύνολό της!