Αύριο οι τελικές αποφάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής! Απεργία ή ανακωχή

  • Iatropedia
Στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται ο αγώνας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά και τη συνάντηση που είχε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με τον πρωθυπουργό

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τις τελικές τους αποφάσεις θα λάβουν αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιούν για να καθορίσουν οριστικά πια τις περαιτέρω κινήσεις τους μετά και τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι γιατροί βρίσκονται σε δίλημμα καθώς η κυβέρνηση δεν αλλάζει τα σχέδιά της για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ γεγονός που σημαίνει ότι δεν ανατρέπεται το σκηνικό σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις του ιατρικού προσωπικού.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη: ελάτε στο ΕΣΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και κλείστε τα ιατρεία σας. Ή μείνετε στα ιατρεία σας και κάντε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Το αγκάθι για τη μετάβαση στο ΕΣΥ είναι ο μισθός με τον οποίον θα μεταφερθούν καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η μεταφορά μπορεί να γίνει μόνο με το βαθμολόγιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλαδή οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα γίνουν επιμελητές με ότι αυτό σημαίνει για τις αποδοχές τους.

Αντίθετα ο κλάδος ζητά να μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό με το βαθμολόγιο που έχει σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των γιατρών θα λάβει θέση Διευθυντή. Κάτι όμως που δεν αποδέχεται η κυβέρνηση λόγω έλλειψης …ρευστού.

Και εδώ είναι το πρόβλημα: οι γιατροί δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν την επόμενη μέρα. Αν αποφασίσουν να συνεχίσουν τις απεργίες τους που πραγματοποιούν εδώ και τρεις εβδομάδες στα πολυιατρεία, ξέρουν ότι η κινητικότητα θα ξεκινήσει χωρίς αυτούς και είναι πιθανό μάλιστα να βρεθούν και εκτός συστήματος χωρίς καν να το καταλάβουν.

Από την άλλη μια υποχώρηση και έναρξη διαπραγμάτευσης με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα σήμαινε παραδοχή ήττας και αποδοχή απολύσεων ενώ οι μεγαλοσυνδικαλιστές θα βρίσκονταν με τα χέρια στον τοίχο από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Εξάλλου η πλειονότητα των απλών γιατρών του ΕΟΠΥΥ περιμένουν με αγωνία τη συνδικαλιστική τους ηγεσία να βρει λύση στα πράγματα και να μη βρεθούν προ απρόοπτου και χωρίς επαγγελματική στέγη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος Γιατρών στο Iatropedia: Τι θα πω στον πρωθυπουργό για τον ΕΟΠΥΥ

Τα είπαν οι γιατροί στο Σαμαρά: Τα αιτήματα και τα παράπονα τους!

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή

Πανικός στο υπουργείο Υγείας για την αιθαλομίχλη! Ειδική ομάδα παρακολούθησης και καταμέτρησης