Αττικόν: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσοβόλας
Μετά από δύο ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο «Αττικόν» ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (25/2) .

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν» ο Δημήτρης Τσοβόλας εισήχθη την Τετάρτη 23/2 «σε κατάσταση σήψης σε έδαφος χημειοθεραπείας που ελάμβανε για προχωρημένη νεοπλασματική νόσο».

Η κατάσταση της υγείας του παρά τη μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής και της νεφρικής του λειτουργίας επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Τσοβόλας να καταλήξει σήμερα το μεσημέρι στις 13:35.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

«Ο πρώην υπουργός Δημήτριος Τσοβόλας εισήχθη στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, σε κατάσταση σήψης σε έδαφος χημειοθεραπείας που ελάμβανε για προχωρημένη νεοπλασματική νόσο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη κατ΄ ευθείαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Παρά την υποστήριξη, η οποία περιέλαβε και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής και της νεφρικής του λειτουργίας, η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:35».

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε από τους πιο δημοφιλής υπουργούς Οικονομικών της Μεταπολίτευσης λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

Το όνομά του είχε συνδεθεί με την περιβόητη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 1989 «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα».

Από το 2004 και μετά έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την πολιτική και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δικηγορία. Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δυο παιδιά.