«Αττικόν»: Σε λίγες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα για τον 33χρονο άνδρα από την Κίνα – Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Με αγωνία αναμένονουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 33χρονου άνδρα από την Κίνα, που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού, καθώς είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη χώρα της επιδημίας και εμφανίζει συμπτώματα. Ο άνδρας νοσηλεύεται στο "Αττικόν".

Στο μεταξύ ο 33χρονος Κινέζος βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κοροναϊό, και συγκεκριμένα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Μεταφέρθηκε εκεί το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020), από ιδιωτική κλινική στην οποία είχε μεταβεί μόνος του, καθώς υπέφερε από υψηλό πυρετό και βήχα.

Από τον ασθενή έχει ληφθεί ήδη δείγμα και έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.

Πως έφτασε στο Αττικόν

Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας πήγε σε γνωστή ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων. Αφού ενημέρωσε τους γιατρούς για τα συμπτώματα (είχε υψηλό πυρετό και βήχα) αλλά και για το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, εκείνοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Αμέσως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του στο Αττικόν. Εκεί έφτασε το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κοροναϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν