«Αττικόν»: 90 ράντζα στην εφημερία – «Δεν επαρκούν οι κλινικές να καλύψουν τις ιώσεις», λέει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικον
Ενενήντα ράντζα (90) στην εφημερία ανέπτυξε ξανά στη χθεσινή εφημερία το Νοσοκομείο "Αττικόν".

Στις ελλείψεις προσωπικού αποδίδει το πρόβλημα με την ανάπτυξη των ράντζων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Χθες εφημέρευε το Νοσοκομείο «Αττικόν» Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το νοσοκομείο; Ασφαλώς όχι. Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Και εξηγεί: «Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας»

Σύμφωνα με τον ίδιο,  στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους.

«Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει πως η διασπορά των λοιμώξεων επιδεινώνεται με τη διασπορά των επικουρικών κλινών στους διαδρόμους των νοσοκμείων:

«Με αυτή τη κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων; Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα», καταλήγει..