Αττικό: Μήνυση εργαζομένων για τα ράντζα!

  • Iatropedia
Άκρως επικίνδυνο χαρακτηρίζουν το νοσοκομείο οι εργαζόμενοι του καθώς καθημερινά αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους ενώ όλες οι υποδομές είναι υπό κατάρρευση. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει το σωματείο.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων. Η νοσηλεία και η γενική εφημερία έχουν καταστεί επικίνδυνες για την ασφάλεια των ασθενών, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στη Δυτική Αθήνα είναι άμεσος, λένε χαρακτηριστικά.

«Καθημερινά πάνω από 100 ράντζα-φορεία βρίσκονται στους διαδρόμους, χειρουργικές αίθουσες δεν λειτουργούν, κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, κλινικές και τμήματα είναι ανενεργά (όπως η Μονάδα Παίδων)», περιγράφουν οι εργαζόμενοι. Όπως εξηγούν, τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, της συντονισμένης επιδίωξης για κλείσιμο νοσοκομείων και διάλυση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της περιοχής.

Γι αυτό και το σωματείο των εργαζομένων καλεί Δημάρχους, δημοτικά συμβούλια, σωματεία, ενώσεις ανέργων, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους και συνελεύσεις της Δυτικής Αθήνας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί το νοσοκομείο. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για «την αθλιότητα και την επικινδυνότητα της εφημερίας και της νοσηλείας σε «ράντζα» / φορεία σε διαδρόμους στο ΑΤΤΙΚΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τα βαλιτσάκια του ΑΤΤΙΚΟΝ, φέρνουν ράντζα

ο πόλεμος των ράντζων στο ΑΤΤΙΚΟΝ. κόντρα εργαζομένων- υπουργού υγείας

βρέφη στο έλεος. χωρίς γιατρούς η μονάδα εντατικής νεογνών στο ΑΤΤΙΚΟΝ

άρρωστες εντατικές. απειλούνται με λουκέτο κρεβάτια σε ΜΕΘ