ΑΤΤΙΚΟ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την 1η και 2η ΥΠΕ για προνομιακή αντιμετώπιση εργαζομένων

  • Iatropedia
Ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού σε διοικητικές θέσεις, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Αττικής δεν έχουν καλά – καλά ορκιστεί και έχουν ήδη αποσπάσει σε διοικητικές θέσεις στις έδρες των ΥΠΕ 4 μόνιμους υπαλλήλους απότ ο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ο λόγος γίνεται για δύο νοσηλευτές, μία διοικητική υπάλληλο και μία επισκέπτρια υγείας, οι οποίοι αποσπάστηκαν στις ΥΠΕ σε συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου ενώ το ανησυχητικό είναι ότι αντίστοιχες μετακινήσεις περιμένουν κι άλλοι εργαζόμενοι στο «Αττικό»!

Οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις «καλά κρατούν, όταν το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει γονατίσει, καθώς ρεπό και κανονικές άδειες δεν χορηγούνται, εφημερίες, υπερωρίες και νυχτερινά παραμένουν απλήρωτα», αναφέρουν χαρακτηριστικά δείχνονταν την διάθεσή τους να μην «καταπιούν αμάσητη» αυτή την κατάσταση…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Σωματείο Εργαζομένων, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ:

-Εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποσπώνται σε αλλότρια καθήκοντα για να τα βγάλουν πέρα με τις ανάγκες του νοσοκομείου….

-Τα υπηρεσιακά συμβούλια αρνούνται να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων για μετάθεση στην επαρχία (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους) ή για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία στα νοσοκομεία με βάση τα προσόντα τους.

Οι εργαζόμενοι είναι μάλιστα διατεθειμένοι να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας με στοιχεία και ημερομηνίες αναφέροντας ότι «φοβόμαστε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη και αναπαράγει όλη την παθογένεια και τις αδικίες στο δημόσιο».