Ατομικά απόρρητα ενημερωμένα αλλά και με 3ετή ισχύ τα Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή

  • Iatropedia
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, πρέπει να έχουν μαζί τους οι γονείς όταν θα κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο. Οι εγγραφές τόσο στο νηπιαγωγείο όσο στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και τις 21 Ιουνίου και τις ακριβείς διαδικασίες διευκρινίζει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την ευθύνη συμπλήρωσης του δελτίου (ΑΔΥΜ) έχουν οι παιδίατροι ή οι γενικοί γιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις παθολόγοι, ανεξαρτήτως μονάδας ή φορέα που υπηρετούν, καθώς και ανεξάρτητοι γιατροί των ειδικοτήτων αυτών.

Το ΑΔΥΜ είναι απόρρητο και περιλαμβάνει γενικά στοιχεία, ιατρικές πληροφορίες, γνωμάτευση για συμμετοχή στο μάθημα της φυσικής αγωγής και σε αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.

Με σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα, οι μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), δηλαδή Κέντρα Υγείας και πολυϊατρεία, μπορούν να ενημερώνονται για το περιεχόμενό του.

Σκοπός είναι να γνωρίζουν οι γιατροί σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν οι μαθητές (καρδιολογικά, αλλεργίες), ώστε να έχουν άμεση δυνατότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης, σε συνεργασία με τον διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ισχύει για τρία χρόνια για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το νηπιαγωγείο, ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν