Αθανάσιος Θεοχάρης: Νέος πρόεδρος στο τιμόνι του ΟΚΑΝΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΚΑΝΑ
Την επιλογή του νέου πρόεδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Αθανάσιου Θεοχάρη, παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα της ημερήσιας διάταξης «Διατύπωση γνώμης, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου από τον Υπουργό Υγείας, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κ. Αθανασίου Θεοχάρη», ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης εισηγήθηκε την επιλογή του κ. Θεοχάρη.

Επεσήμανε, επίσης, ότι με τον συγκεκριμένο διορισμό, το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Δείτε ποια ήταν η εισήγησή του κ. Κοντοζαμάνη στην Επιτροπή:

«Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Έχει την αρμοδιότητα για το διυπουργικό συντονισμό, το σχεδιασμό, την προώθηση και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής κατά των εξαρτήσεων, με δράσεις για τη μείωση της βλάβης, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας, με την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στην ηγεσία του Οργανισμού, επιδιώκει την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο, όπως η

Στόχος είναι οι 8.500 περίπου ωφελούμενοι των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ να υποστηριχθούν στη θεραπεία, κοινωνική προστασία και να ικανοποιηθούν και άλλες ανάγκες τους που δεν είχαν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν.

Ειδικότερα, με το λειτουργικό εκσυγχρονισμό του φορέα επιδιώκεται, πέραν των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται σε ωφελούμενους, η ένταξη στα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ περισσοτέρων συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης και θεραπείας. Απώτερος στόχος, η διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου δράσεων στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, το οποίο θα αντιμετωπίζει στοχευμένα την αυξημένη ζήτηση παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

Ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με σημαντική διαδρομή, εμπειρία και δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, είναι το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ζητά τη διατύπωση θετικής γνώμης για το διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ».

Η επιλογή του Υπουργείου Υγείας για τον κ. Θεοχάρη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οπότε προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες διορισμού του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν