Ασθενοφόρα χωρίς καύσιμα νοσοκομεία χωρίς υλικά και φαρμακευτικές που κωλύονται

  • Iatropedia
Σε αρκετές περιοχές της χώρας εκτός Αττικής, τα καύσιμα για τα ασθενοφόρα τελειώνουν. Την ίδια ώρα, συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία έριξε χθες στην αγορά τα φάρμακα της παραγγελίας που εκκαθάρισε την περασμένη Παρασκευή και δεν θα εισάγει άλλη παρτίδα πριν από την επόμενη εβδομάδα... Όσο για τα δημόσια νοσοκομεία, απλά δεν έχουν χρήματα για προμήθειες!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πρόβλημα με τα καύσιμα των ασθενοφόρν αντιμετωπίζουν τα ΕΚΑΒ Τρίπολης, Κατερίνης και Δράμας όπου τα πρατήρια με τα οποία είχε σύμβαση το ΕΚΑΒ έχουν στερέψει… Λόγω έλλειψης σύμβασης, οι διοικήσεις έχουν δεμένα χέρια και δεν μπορούν να ζητήσουν καύσιμα από άλλα πρατήρια…

Στην Αττική το πρόβλημα επιλύθηκε με παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευσταθίου, ο οποίος απευθύνθηκε στον Αρχηγό της Αστυνομίας και διασφάλισε την προμήθεια καυσίμων από τα πρατήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Για την υπόλοιπη Ελλάδα ωστόσο, η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συνεννοηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ώστε να προμηθεύονται από πρατήρια του Στρατού.

Στα δε νοσοκομεία, πληροφορίες του iatropedia ομιλούν για τεράστιες ελλείψεις που δεν μπορούν εύκολα να καλυφθούν φέρνονατς σε οριακά σημεία τις διοικήσεις και το προσωπικό που προπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Την ίδια ώρα, γνωστή, πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με κυρίως νοσοκομειακά φάρμακα φέρεται να παρέδωσε στην αγορά τα φάρμακα που εκκαθάρισε την περασμένη Παρασκευή αλλά δεν θα κάνει άλλες εισαγωγές πριν από την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν