Ασθενείς σε απόγνωση: Χωρίς φάρμακα λόγω πλαφόν! Ταλαιπωρία και στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Ακόμη και βαριά πάσχοντες όπως είναι οι καρκινοπαθείς, δεν μπορούν τελικά να έχουν πρόσωαση στα φάρμακά τους μέσω των νοσοκομείων καθώς οτ πλαφόν που τέθηκε στη συνταγογράφηση, δένει τα χέρια και των νοσοκομειακών γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σοβαρές είναι ήδη οι επιπτώσεις από το πλαφόν στη συνταγογράφηση που τέθηκε στους γιατρούς όλης της χώρας, με κάποιες εξαιρέσεις, καθώς ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν μπορούν πια να πάρουν τα φάρμακά τους ούτε από τα νοσοκομεία.

Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού από το πλαφόν που εφαρμόζεται δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη δεν εξαιρούνται ούτε καν οι καρκινοπαθείς, οι διαβητικοί ή οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία για να πάρουν την πολυπόθητη συνταγή για το σκεύασμά τους αλλά να μην μπορούν. Εξάλλου ούτε οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ελευθέρας με τις συνταγές καθώς μπορούν να γράφουν χωρίς όριο μόνο σε όσους ασθενείς είναι νοσηλευόμενοι ή αποχωρούν από το νοσοκομείο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι στα …κάγκελα καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) τα οποία διευκρινίζουν: «Από το πλαφόν δεν εξαιρούνται όλες οι ομάδες χρονίως πασχόντων (π.χ. καρκινοπαθείς, διαβητικοί, μεσογειακή αναιμία) ενώ δεύτερον δεν εξαιρούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί μια και από το πλαφόν εξαιρείται μόνον η συνταγογράφηση σε νοσηλευόμενους ασθενείς που εξέρχονται από το νοσοκομείο.

Για τους εκατοντάδες ασθενείς των τακτικών εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων που έχουν πολλαπλασιασθεί μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει καμία μέριμνα και ισχύει κανονικά ο περιορισμός της συνταγογράφησης».

Ήδη σε όλη τη χώρα νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κλείσει το πλαφόν τους και ασθενείς πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν τη συνταγή τους και στη συνέχεια τα φάρμακά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιχνίδι εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ με τα παλιά χρέη! Καταγγελίες σοκ από τους εργαζόμενους

Απίστευτο: Λουκέτα εξπρές στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Μεταφέρονται υλικά και έπιπλα

Επί ποδός για τη γρίπη οι αρχές! Στο κρεβάτι με ιώσεις όλη η χώρα

Το μνημόνιο τρώει και τα φάρμακα στο ΕΣΥ! Πόσο κουρεύτηκαν