Ασθενείς με γρίπη προς αναζήτηση …γιατρού!

  • Iatropedia
Σαρώνουν τις τελευταίες ημέρες η γρίπη αλλά και τα κρυολογήματα σε παιδιά και ενήλικες αλλά η ταλαιπωρία τους εκτός από την ασθένεια συνεχίζεται και στην προσπάθειά τους για την ανεύρεση δωρεάν γιατρού, δεδομένων των απεργιών όλου του κλάδου.

Μπορεί τον Ιανουάριο- εξαιτίας και των αλλαγών του καιρού -να σαρώνουν τα κρυολογήματα και ο ιός της γρίπης, αλλά άντε να βρει κανείς γιατρό εν μέσω κυβερνητικής κρίσης και παν-ιατρικών κινητοποιήσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι δεκάδες ασθενείς καταφεύγουν ακόμη και στα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν ένα απλό κρυολόγημα καθώς οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται σε απεργίες εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ χρεώνουν κανονικά την επίσκεψη χωρίς ασφαλιστικό Ταμείο.

Από την άλλη τα δημόσια νοσοκομεία έχουν επωμισθεί όλο το βάρος των επισκέψεων τόσο για εξετάσεις όσο και για συνταγές φαρμάκων. Ωστόσο και εκεί υπάρχουν απεργίες καθώς έπειτα από απόφαση της ΟΕΝΓΕ δεν πραγματοποιούνται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Παρά την ταλαιπωρία όμως των ασθενών, η ηγεσία του υπουργείου περί άλλων τυρβάζει…

Πάντως οι ειδικοί συνιστούν σε περίπτωση που εμφανισθεί η γρίπη, καλό είναι να παραμείνει κανείς στο σπίτι για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την εξάλειψη του πυρετού.

Τα συμπτώματα της γρίπης είναι μεταξύ άλλων: πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, καταρροή ή βουλωμένη μύτη, πόνοι στο σώμα, πονοκέφαλος, ρίγη και κόπωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

απογευματινά ιατρεία με μετρητά; Όχι ευχαριστώ

χρεώνουν ακόμη και τους τοκετούς στα δημόσια νοσοκομεία

εμβολιαστείτε για να σωθείτε

Πυρετός – καταρροή – βήχας