Ασθενείς με εγκεφαλικό χωρίς ακτινογραφίες! Κούρεψαν τις διαγνωστικές εξετάσεις και στους φυσιάτρους!!

  • Iatropedia
Τέλος δεν έχουν τα λάθη και οι προχειρότητες Βορίδη στο θέμα του πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε εξέταση για …δείγμα δεν μπορούν να συνταγογραφούν πια οι φυσίατροι που περιθάλπουν ασθενείς με σοβαρές ασθένειες κατά την αποκατάσταση όπως από εγκεφαλικά, ατυχήματα κ.α.

Με το πρόσφατο κούρεμα των διαγνωστικών εξετάσεων ο Μάκης Βοριδης απαγορεύει πλέον στους Ιατρούς Φυσικής ιατρικής και Αποκατάστασης να δίνουν οποιαδήποτε εξέταση στους ασθενείς τους.

Εκεί που μέχρι πρόσφατα είχαν το δικαίωμα να συνταγογραφούν ακόμη και 16 είδη εξετάσεων πλέον δεν μπορούν καμία.

Ειδικότερα στο νέο ΦΕΚ 18/8/2015 που φέρει την υπογραφή του Μάκη Βορίδη, στο παράρτημα Δ αναφέρει τις πράξεις και πόσες μπορούν να συνταγογραφουν οι διάφορες ειδικότητες.

Στη συγκεκριμένη ειδικότητα στην κατηγορία (02) (είναι θεραπευτική πράξη που είναι κατεξοχήν ειδική στη συγκεκριμένη ειδικότητα) από 10 που συνταγογραφούσαν δεν συνταγογραφούν πλέον καμία.

Στην κατηγορία (04) (ακτινολογικός έλεγχος ) δεν συνταγογραφούν καμία ! και το ζήτημα είναι πως όταν νοσηλεύεται ασθενής με εγκεφαλικό και για την παρακολούθηση της πορείας του αξονική συνταγογραφεί άλλη ειδικότητα και μετά θα πρέπει να ξαναπάει στους Ιατρούς Φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης να τον ελέγξουν .

Ο κλάδος είναι ανάστατος καθώς αλλάζει άρδην ο τρόπος που θα πρέπει πλέον να ασκούν την ιατρική ενώ επί της ουσίας οι εκπρόσωποι των φυσιάτρων θεωρούν ότι καταργείται ολόκληρη η ειδικότητα τους που σε άλλες χώρες θεωρείται κορυφαία με αυτά που προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο τρικ στην Υγεία: “Βαφτίζουν” προμήθειες τις τετράμηνες προσλήψεις!

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Στο… πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν