Ασθενείς κατά υπουργών σε συνέδριο! Έξαλλοι κατά Γρηγοράκου-Παπακώστα

  • Iatropedia
Το θυμό δεκάδων ασθενών που συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Patients in Power, δέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και η υφυπουργός, οι οποίοι πήγαν είδαν και ...απήλθαν σε χρόνο ρεκόρ αφού περιορίστηκαν να κάνουν μια μικρή ομιλία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τη συνήθη τακτική όλων των υπουργών που παρίστανται σε συνέδρια και απευθύνουν έναν χαιρετισμό και αποχωρούν χωρίς να μείνουν στην ουσία, ακολούθησαν και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα.

Για κακή τους τύχη όμως το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών των ασθενών, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην άμεση αποχώρηση των δύο στελεχών της κυβέρνησης.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση αφού δεκάδες συμμετέχοντες στο συνέδριο ασθενείς, απαίτησαν από τους διοργανωτές να μην ξανακληθεί υπουργός εάν δεν παραμείνει να ακούσει τα πραγματικά τους προβλήματα.

Μάλιστα γυναίκα καρκινοπαθής που συμμετείχε σε πάνελ ζήτησε με έντονο ύφος από τους διοργανωτές να μην ξαναπαραστεί πολιτικός εάν δεν συμμετέχει στην ουσία. Η τοποθέτηση της ασθενούς προκάλεσε χειροκροτήματα και επευφημίες από τους παριστάμενους.

Οι έντονες συζητήσεις και οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και στα πηγαδάκια του συνεδρίου με τους περισσότερους συμμετέχοντες να είναι φανερά εκνευρισμένοι.

Στο συνέδριο παρέμεινε μόνο η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, για να τα …ακούσει ως σάκος του μποξ από τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως η κρίση “έφαγε” αντιδραστήρια και υλικά στα νοσοκομεία!

Στον αέρα το Ογκολογικό “Άγιοι Ανάργυροι”! Χωρίς γιατρούς και υλικά

Δραστική ουσία και με τη …βούλα του ΣτΕ! Πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί

Παρενέργειες φαρμάκων και στα Smart Phone! Τι σύστημα φτιάχνει ο ΕΟΦ