Ασκληπιείο Βούλας: 20 ημέρες χωρίς αξονικό τομογράφο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένας πεπαλαιωμένος αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί κανονικά περί τα 20 άτομα σε μια κανονική μέρα και περί τα 100 σε ημέρα εφημερίας, τελικά σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και 20 ημέρες. Ο λόγος για τον αξονικό τομογράφο του Ασκληπιείου της Βούλας.

Δείτε τι καταγγέλλουν από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 

Ο αξονικός τομογράφος του «Ασκληπιείου» εξυπηρετεί στην καθημερινή λειτουργία 30-40 περιστατικά ενώ στην γενική εφημερία κάθε τέταρτη μέρα περίπου 80 – 100 ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά :

– Πως το μηχάνημα είναι πεπαλαιωμένο και έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί

– Πως  δεν υπάρχει σύμβαση για service εδώ και δύο χρόνια

– Πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία που απέχουν 20 ή 30 χιλιόμετρα για να κάνουν μια αξονική.

Το πρόβλημα της διενέργειας αξονικών τομογραφιών σε έκτακτα και τακτικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο επιτείνεται γιατί αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του «Αττικού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Οι αρμόδιοι να βρουν λύση ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν νοείται διοικητής νοσοκομείου να πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του και να ασχολείται με άλλα πράγματα ενώ ξέρει πως στο νοσοκομείο που διοικεί υπάρχει τέτοιο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν νοείται υπουργοί Υγείας να περνούν την ώρα τους προπαγανδίζοντας το δήθεν «θεάρεστο έργο» της κυβέρνησης ενώ ξέρουν πως μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εφημερεύει χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και πέντε (5) γενικές εφημερίες.

Προειδοποιούμε πως οι αρμόδιοι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε συμβεί σε ασθενή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν