Άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας στο «Αττικόν» για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Αττικόν
Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24/1, στο νοσοκομείο «Αττικόν», από το ΕΚΑΒ.

Την ετοιμότητα, τα αντανακλαστικά και την επιχειρησιακή τους επάρκεια δοκίμασαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας, για την περίπτωση της πιθανής αντιμετώπισης κρούσματος του φονικού κοροναϊού 2019-nCoV. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, κάτω από τις οδηγίες του Προέδρου του, Νίκου Παπαευσταθίου ολοκλήρωσε με επιτυχία την άσκηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν".

Για τα αποτελέσματά της άσκησης, ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ παρουσίασε επίσης στον Β. Κικίλια το σχέδιο δράσης του Οργανισμού για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, και ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ στη διαχείριση πιθανών κρίσεων Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν