Ασφαλιστικό: Και οι φυσικοθεραπευτές προσφεύγουν στο ΣτΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ασφαλιστικό τους ενώνει όλους τελικά...

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κατέθεσε, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση για την ακύρωση του νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που αναπροσαρμόζει πλήρως τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συνεχίζει, μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους, την προσπάθεια  για την αλλαγή αυτού «του παράλογου τρόπου προσδιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την φοροδιαφυγή. Επίσης, η παραπάνω εισφορά δεν οδηγεί σε ανάλογη σύνταξη, μελλοντικά, είναι δηλαδή, μη ανταποδοτική».

Ακόμη, στον Νόμο διαπιστώνονται διακρίσεις στις κατηγορίες των ασφαλισμένων, ανάλογα με το προερχόμενο πρώην ταμείο του κάθε ασφαλισμένου.

Ενώ είναι σαφές ότι η εφαρμογή της προσδιοριζόμενης μηνιαίας καταβολής του ασφαλίστρου, στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο πραγματικό (μετά την αφαίρεση του καταβαλλόμενου φόρου), δημιουργεί ασφυκτικότερες συνθήκες στον ελεύθερο επαγγελματία.

Όπως αναφέρουν από τον ΠΣΦ, «πρέπει να τονιστεί ότι η νέα νομοθεσία, εκτός των άλλων, σφίγγει τον κλοιό σε επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, καθώς προβλέπεται η πλήρης ενοποίηση και η εφαρμογή αυτόματης είσπραξης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή παρακράτηση από πληρωμές του Δημοσίου, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς ή ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές  οφειλές.

Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει με σύνεση τις παρατηρήσεις μας και να αλλάξει τον νόμο. Επίσης, καλούμε τα κόμματα να πάρουν θέση για το Νέο ασφαλιστικό καθεστώς, που «στραγγαλίζει» την μικρομεσαία τάξη και τιμωρεί την φορολογική συνέπεια».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν