ΑΡΣΙ Νοσοκομείου Νίκαιας: Αυτή η ένταξη του Νοσοκομείου Φυλακών στο ΕΣΥ;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΙΝΑΠ ΠΟΕΔΗΝ
Όπως αναφέρουν από το ΑΕΣΙ, "με υπηρεσιακή αφέλεια οι διοικούντες την αστυνομική φρουρά φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύπτουν την επίσημη ενημέρωση που έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης για το τι εννοούσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας όταν ανάγγειλε θριαμβευτικά την «ένταξη στο ΕΣΥ» του νοσοκομείου κρατουμένων «Άγιος Παύλος» (του γνωστού «κολαστήριου»)"...

Όπως εξηγούν, σε επίσημο έγγραφο «διατάσσουν» (ούτε λίγο ούτε πολύ) τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας να εκτελέσει άμεσα «εργασίες» σε συγκεκριμένους θαλάμους του νοσοκομείου μας (305 και 306 στον Γ’ όροφο του κεντρικού κτιρίου) ώστε να γίνει «επειγόντως» η «παραχώρησή» τους.

Καταγγέλλουν από το ΑΡΣΙ:

Όπως φαίνεται δηλαδή, οι αρμόδιοι της φρουράς έχουν επίσημα ενημερωθεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης για ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ άμεσης «παραχώρησης» ( ; ) ολόκληρης πτέρυγας του νοσοκομείου Νίκαιας (πέρα από τον ήδη από δεκαετίες υπάρχοντα θάλαμο κρατουμένων δίπλα στην Νευρολογική) ώστε να μεταφερθεί εκεί το νοσοκομείο κρατουμένων ή τουλάχιστον ένα μέρος του. Έτσι ερμηνεύουν την πρόσφατη ρύθμιση «ένταξης στο ΕΣΥ» του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος».

Άρα λοιπόν η περίφημη «ένταξη στο ΕΣΥ» (σύμφωνα πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης) σημαίνει απλούστατα το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του σημερινού νοσοκομείου κρατουμένων «Άγιος Παύλος» και την μεταφορά των δραστηριοτήτων του στο … νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» το οποίο μετατρέπεται ΑΥΤΟ σε νοσοκομείο κρατουμένων …

Έτσι η κυβέρνηση ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ το διαχρονικό αίτημα των κοινωνικών κινημάτων για νέο σύγχρονο νοσοκομείο κρατουμένων ενταγμένο στο ΕΣΥ (το οποίο δήθεν είχε υιοθετήσει από χρόνια ως προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ), επιβαρύνει παραπέρα και αφόρητα το νοσοκομείο Νίκαιας παρά την κραυγαλέα υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή του αναθέτοντάς του μονομερώς, αποκλειστικά και αναγκαστικά ΟΛΟ το έργο προσφοράς περίθαλψης στους κρατουμένους από το οποίο απαλλάσσει ΠΛΗΡΩΣ όλα τα άλλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Είναι γνωστό άλλωστε πως διάφοροι κ.κ. αρχικαθηγητές – αρχιδιευθυντές που οι υπουργοί Υγείας έχουν υιοθετήσει στην «αυλή» τους απεχθάνονται τους κρατουμένους, τους πρόσφυγες, τους άπορους, τους εξαρτημένους – αλλά και τα επείγοντα περιστατικά γι’ αυτό και είχαν επιβάλλει ΚΡΥΦΟ ( ; ) και φυσικά παράνομο πρόγραμμα εφημερευόντων νοσοκομείων στο ΚΕΠΥ και στο ΕΚΑΒ ώστε να … «απαλάσσονται».

Θα πάρετε δημοσίως θέση για το θέμα κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη ή θα συνεχίσετε να κρύβεστε ;