ΑΡΣΙ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά: Διαπλοκή και ρουσφέτια σε βάρος γιατρών και ασθενών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από το ΑΡΣΙ Νίκαιας- Πειραιά, είναι γνωστή η δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε αρκετά τμήματα του νοσοκομείου που απειλεί άμεσα την λειτουργία τους. Όμως σχεδόν όλα τα αιτήματα για προκήρυξη θέσεων μόνιμων επιμελητών στα τμήματα αυτά έχουν ως τώρα αγνοηθεί...

Όπως λένε, «αντί για νέους επιμελητές στο αναισθησιολογικό και σε άλλα υποστελεχωμένα τμήματα, θέλουν να φέρουν … φυτευτό «απ΄έξω» (αρχι)διευθυντή στο νεφρολογικό «!

Το ιστορικό όπως το αναπτύσσουν από το ΑΡΣΙ:

Πριν από έναν μήνα περίπου κοινοποιήθηκε στον νοσοκομείο έγγραφο της 2ης ΥΠΕ σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν προκήρυξη μόνο 4 (τεσσάρων) θέσεων για τις «επείγουσες ανάγκες» του νοσοκομείου μεταξύ των οποίων υπήρχε θέση … «Διευθυντή» (!) Νεφρολογικού.

Τότε τόσο ο εκπρόσωπος των γιατρών στην διοίκηση όσο και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας είχαν τονίσει πως ο αριθμός «4» είναι καταγέλαστα μικρός σε σχέση με τις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου, πως απόλυτη επείγουσα ανάγκη έχουν αρκετά τμήματα με πρώτη προτεραιότητα το Αναισθησιολογικό και πως το νοσοκομείο έχει ανάγκη από νέους επιμελητές για να δουλεύουν και όχι από ξενόφερτους διευθυντές για να διευθυντεύουν αφού άλλωστε λόγω γήρανσης και μη ανανέωσης του μόνιμου ιατρικού προσωπικού πάρα πολλοί από τους ήδη μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου έχουν τον βαθμό του διευθυντή. Οι αιτιάσεις αυτές είχαν γίνει ομόφωνα δεκτές τόσο από τον διοικητή του νοσοκομείου όσο και από τα λοιπά μέλη του συμβουλίου διοίκησης.

Έκπληξη και οργή

Όμως με έκπληξη και οργή οι γιατροί του νοσοκομείου είδαν στην προκήρυξη γι αυτές τις 4 θέσεις (που αναρτήθηκε στις 17/8/2018) πως οι αρμόδιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια όλα τα παραπάνω και … ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ την θέση επιμελητή Β Αναισθησιολογικού που είχε ζητήσει το νοσοκομείο με θέση … «Διευθυντή» Νεφρολογικού, παρά τα γεγονός πως υπάρχει στην προκήρυξη αυτή και άλλη θέση επιμελητή Β για το ίδιο τμήμα, δηλαδή για το Νεφρολογικό.

Είναι σαφές πως οι αρμόδιοι ξεφτιλίζουν κάθε έννοια «επειγουσών αναγκών» που επικαλούνται. Παραμερίζουν τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες για να επιτελέσουν κάποιο προκαθορισμένο ρουσφέτι αφού σαφέστατα ο στόχος είναι να έρθει κάποιος/α ημέτερος/η «απ’ έξω» για να … διευθυντεύσει στο Νεφρολογικό και όχι να υπηρετηθεί κάποια από τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου. Έτσι απαξιώνονται και οι ήδη υπηρετούντες ειδικευμένοι γιατροί του Νεφρολογικού που έχουν ΛΙΩΣΕΙ επί χρόνια για να στηρίξουν το τμήμα, αφού ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ τους λέγεται διά της προκήρυξης αυτής πως θεωρούνται ΟΛΟΙ/ΕΣ συλλήβδην ανίκανοι/ες  να αναλάβουν την επιστημονική ευθύνη του τμήματος.

Απαιτούμε την άμεση επανόρθωση αυτής της καταγέλαστης ρουσφετολογικής ανοησίας

Αν νομίζουν πως οι γιατροί θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να υπομένουν παθητικά την υποστελέχωση, την επαπειλούμενη λειτουργική κατάρρευση λόγω υποστελέχωσης, την απαξίωση και τα συνεχιζόμενα κομματικά ρουσφετάκια «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, με όλες τις κυβερνήσεις ακριβώς τα ίδια χάλια» είναι βαθιά γελασμένοι οι «συνάδελφοι» κ.κ. υπουργοί Υγείας και οι «συνάδελφοι» διοικούντες την 2η ΥΠΕ.