Άρον άρον καλύπτουν «τρύπες» στο ΠΕΔΥ! Οι διαφωνίες Βορίδη-Γρηγοράκου

  • Iatropedia
Σε προσλήψεις στις μονάδες υγείας και στα νοσοκομεία προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καλύψει τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Βέβαια στη διαδικασία αυτή υπάρχουν και αγκάθια καθώς μέχρι στιγμής δε φαίνεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Οι δύο εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης έχουν άλλη …προσέγγιση στο πως θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά ειδικά στις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Ο Μάκης Βορίδης διαμηνύει πως στο ΠΕΔΥ δεν είναι αναγκαίες οι προσλήψεις δεδομένου ότι υπάρχουν οι συνεργαζόμενοι ιδιώτες γιατροί, ο δε Λεωνίδας Γρηγοράκος σε δηλώσεις του μιλά με συγκεκριμένους αριθμούς.

Βέβαια εξαιτίας της διαφωνίας αυτής φαίνεται πως επελέγη τελικώς και η λύση των επικουρικών γιατρών για το ΠΕΔΥ, επικουρική γιατροί που θα έχουν ετήσιες συμβάσεις και όλα δείχνουν πως με τη λήξη τους θα αποχωρήσουν.

Εξάλλου το σχέδιο για το ΠΕΔΥ προβλέπει συνεργασία ευρύτερη με το δημόσιο τομέα μέσα σε διάστημα δύο ετών, και συγκεκριμένα με μικρές μονάδες υγείας που θα δημιουργηθούν από συνεργασία γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Όπως και να χει προσλήψεις έστω και με ρυθμούς χελώνας θα γίνουν στο ΕΣΥ καθώς είναι έτοιμο και σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει και δρομολόγηση των κρίσεων των γιατρών που εκκρεμούν εδώ και καιρό καθώς αποτελεί αίτημα προς τον Μάκη Βορίδη από πολλές πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ για τους ιδιώτες γιατρούς! Τι θα εισπράξουν

Παζάρια της τελευταίας στιγμής για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει

Παλιά ή νέα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη;

Απίστευτο: Είσοδος με δαχτυλικό αποτύπωμα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν